Bits of Freedom zet zich in voor een open, rechtvaardige en vrije samenleving. Om dit te kunnen doen ontvangen we financiële steun van individuen, bedrijven en fondsen. Samen garanderen zij onze onafhankelijkheid. Om onze impact te vergroten zijn we op zoek naar iemand die onze donateurswerving en development naar een hoger niveau kan tillen. Jij gaat in deze nieuwe functie ervoor zorgen dat meer mensen en bedrijven ons financieel steunen. Reageren kan tot en met 2 mei.

Credits:
Mario Gogh

Dit ga je bij ons doen

Je wordt verantwoordelijk voor het werven en behouden van donateurs en bedrijfssupporters. Je ontwikkelt strategie, bedenkt wervingscampagnes, stelt targets en monitort donateursstromen. Je vindt het interessant om verbinding te maken met nieuwe doelgroepen en weet onze trouwe donateurs te boeien en verrassen. Tot slot zul je de directeur adviseren over de meerjarenstrategie en prioriteiten op het gebied van fondsenwerving.

Je zult nauw samenwerken met onze communicatiestrateeg, bewegingbouwer en directeur. Dit is een nieuwe functie en er is veel ruimte om er je eigen stempel op te drukken.

Hier staat Bits of Freedom voor

Wij geloven dat het internet kan en zou moeten bijdragen aan een open en vrije samenleving. Het kan een krachtig instrument zijn in de strijd voor gelijke kansen en rechten en een eerlijkere verdeling van middelen. Het kan kennis en cultuur dichterbij brengen, en meedoen aan het publieke leven veel toegankelijker maken.

Bits of Freedom komt op voor twee zaken die hiervoor essentieel zijn: communicatievrijheid en het recht op privacy. We beïnvloeden beleid en informeren mensen. Wanneer dat niet genoeg is, roepen we overheden en het bedrijfsleven ter verantwoording. Door campagne te voeren of door naar de rechter te stappen. We zijn actief in Nederland en Europa en werken intensief samen.

“Die lui staan aan de goede kant. Ze helpen onze persvrijheid bewaken.”

Sheila Sitalsing over Bits of Freedom
Previous
 • Bits of Freedom - Big Brother Awards 2019 TivoliVredenburg - Utrecht Foto: Jeroen Mooijman
 • Privacy Café in Zoetermeer. Foto door Bart Noordervliet.
 • Nadia Benaissa te gast bij een aflevering van Pointer over politieke microtargeting.
 • Lotte Houwing spreekt in de Tweede Kamer over de voorgestelde wijziging van de Telecommunicatiewet.
 • Rejo Zenger spreekt bij Kassa over de dataindustrie.
 • Bits of Freedom - Big Brother Awards 2018 De Rode Hoed, Amsterdam Foto: Jeroen Mooijman
 • Esther Crabbendam in Nieuwsuur.
 • Minister Dekker reageert op zijn prijs. Foto: Jeroen Mooijman, CC BY-NC-SA 4.0
 • Evelyn Austin spreekt in de Tweede Kamer over de contactonderzoekapp van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
 • Big Brother Awards 2016 @ DWDD
Next

We denken dat het handig is als jij je in een groot deel van het volgende herkent

Je bent een sterke projectmanager en geniet van een goede spreadsheet. Je bent ondernemend en flexibel ingesteld en wisselt makkelijk -en met plezier- tussen strategisch en uitvoerend werk. Je hebt genoeg ervaring en zelfvertrouwen om zelfstandig te werken en neemt anderen makkelijk mee in je werk en doelstellingen. Je bent in staat strategisch en creatief te denken, en bent niet bang om iets nieuws te proberen.

Je hebt een hart voor mensenrechten en passie voor ons werk. Je hebt een practice what you preach mentaliteit en begrijpt dat we geen advertentieruimte inkopen op Facebook of mensen targetten op Twitter. Als mens én als professional word je hier blij van. Tot slot: je bent op zoek naar een baan voor ongeveer 32 uur per week.

“Van de politieke impact die we hebben tot aan de inrichting van onze donateursadministratie: ik ben elke dag trots op de kwaliteit van ons werk.”

Inge Wannet (werkt sinds begin 2015 bij Bits of Freedom)

Bij ons werken

We zijn een klein, idealistisch team dat hard werkt. We zijn een professionele, platte organisatie met weinig hiërarchie en veel ruimte voor eigen initiatief. Er wordt verwacht dat je zelfstandig je doelstellingen bepaalt en een eigen planning maakt.

In deze tijden werken we zoveel mogelijk thuis. We doen dat met oog voor iedereens mentale en fysieke gezondheid. Geen urenlange videocalls dus, maar we checken wel regelmatig met elkaar in. Ongeacht of je thuis werkt of op kantoor, denken we graag mee over, en dragen we bij aan, een goede werkplek. Reiskosten om collega's (corona-proof) te treffen vergoeden we uiteraard ook.

Je werktijden zijn flexibel. Begin je graag heel vroeg dan is dat prima, maar als je liever eerst gaat sporten of de kinderen naar school moet brengen, of juist baat hebt bij veel korte pauzes gedurende de dag, dan is dat allemaal geen probleem. Verder bepaal je zelf wanneer je op vakantie gaat en kun je op de officiële feestdagen doorwerken om op andere dagen juist vrij te kunnen zijn.

Reageren op deze vacature (t/m 2 mei)

Afhankelijk van je ervaring, komt je bruto maandsalaris te liggen tussen de €2.700 en €3.900 per maand bij full-time (we gebruiken de salarisschalen van de Rijksoverheid). Bij goed functioneren ga je elk jaar een trede omhoog.

Je kunt je sollicitatie tot en met zondag 2 mei sturen naar kantoor@bitsoffreedom.nl. Je sollicitatie bestaat uit je CV en je antwoorden op de volgende vragen:

 • Waarom wil je bij ons werken?
 • Welke wervingscampagne of -strategie heeft jou geïnspireerd?
 • Waarom ben jij de ideale kandidaat?
 • Hoe ben je bij ons terecht gekomen?

Als je vragen hebt over de vacature of werken bij Bits of Freedom dan kun je contact opnemen met Evelyn Austin (+31 6 2689 5124, evelyn@bitsoffreedom.nl).

Wat 'huiswerk' over Bits of Freedom

Meer weten over ons werk? Check:

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.