Elk jaar wordt de Big Brother Awards Publieksprijs uitgereikt aan de persoon of organisatie die de grofste inbreuk maakte op de privacy van Nederlanders. Kandidaten nomineren kon tot en met 25 november. Uit alle nominaties wordt een top 3 gevormd waar vanaf 6 december op kan worden gestemd.

De uitreiking van de Big Brother Awards is op 22 januari 2019. Tijdens deze avond reiken we drie prijzen uit en onderzoeken we de staat van privacy in Nederland. Met wetenschappers, activisten en ervaringsdeskundigen, onder leiding van Bits of Freedom. Ben jij erbij?

Over de Big Brother Awards

De Big Brother Awards worden jaarlijks georganiseerd door Bits of Freedom. Tijdens deze avond wordt onderzocht hoe het is gesteld met ons recht op privacy in Nederland. Ook vragen we aandacht voor personen, bedrijven en overheden die grove inbreuken hebben gemaakt op de privacy en vrijheid van burgers.

Het publiek nomineert kandidaten voor de Publieksprijs en bepaalt wie de grootste privacyschender wordt. Een vakjuryDeze zeven experts zullen straks bepalen wie de Big Brother Awards Expertprijs 2018 verdient. reikt de Expertprijs uit. We hebben daarnaast ook aandacht voor positieve ontwikkelingen. Bits of Freedom reikt de Felipe Rodriguez Award uit aan een persoon die een buitengewone bijdrage heeft geleverd aan het beschermen van onze rechten. Felipe Rodriguez was één van de oprichters van XS4ALL en De Digitale Stad en grondlegger van de digitale burgerrechtenbeweging in Nederland. We hopen dat zijn voorbeeld anderen inspireert.

Bits of Freedom

Bits of FreedomBrowse hier door onze successen. is de Nederlandse organisatie die opkomt voor jouw rechten in het digitale tijdperk. Om alle burgers te beschermen zijn goede wetten nodig. Daarom lobbyen we in Den Haag en Brussel voor sterke wetgeving die mensenrechten in acht neemt. Daarnaast vragen we aandacht voor privacyschendingen door bedrijven én kun je bij onze Internetvrijheid ToolboxBezoek de Internetvrijheid Toolbox! terecht voor praktische tips over veilig internetten.

Mede mogelijk gemaakt door:

Bits of Freedom wordt voor het organiseren van de Big Brother Awards gesteund door: Digital Rights Fund, Rode Hoed, Voordemensen en XS4ALL. De vormgeving is in handen van Vera van de Seyp en Michael Tjia.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.