We vieren we dit jaar onze twintigste verjaardag! Reden te over om dat goed te vieren. En dat doen we het liefst samen met jou. Want de afgelopen twintig jaar hebben wij samen met onze duizenden donateurs kunnen bouwen aan een betrouwbaar en vrij internet.

Onze donateurs geven Bits of Freedom online én offline een stem. Zo kunnen we met meer daadkracht het online speelveld betreden en erop toezien dat de spelregels daar niet langer in handen zijn van monopolies. Het internet is van ons. We zorgen ervoor dat jouw privé-communicatie privé blijft en dat al je ideeën ongehinderd kunnen bloeien. Dat je nieuwsgierig en onbegrensd mag zijn. Want wat zuurstof is voor de mens, is privacy immers voor een vrij internet. Jij zit achter de knoppen van je eigen keuzes!

En doneren was nooit eerder zo leuk, want verjaardagen betekenen cadeaus. Bij een donatie vanaf 10 euro per maand mag je in onze gloednieuwe webshop een duurzaam T-shirt of twee patches uitkiezen. Zo geef jij Bits of Freedom ook offline een stem en draag je bij aan de heropbouw van wat ooit een veilige publieke vrijplaats was. Als je ons werk écht écht belangrijk vindt, schreeuw het dan vooral van de daken. Op online daken kan je naar deze pagina verwijzen bitsoffreedom.nl/jarig

Hoog tijd om een paar van de meest inspirerende personen uit onze beweging een gezicht te geven. We gaan in gesprek met vier ambassadeurs die de afgelopen jaren elk op hun manier hebben bijgedragen aan onze succesverhalen. De knappe koppen in kwestie: activiste en oud-stagiaire Zaïre Krieger, vrijwilliger Ewald Ajaiso, grafisch vormgeefster Roosje Klap en jurist Axel Arnbak.

interview Daphne van der Kroft

Daphne van der Kroft, over netneutraliteit: het belang van de lange adem

wee periodesMeer achtergrond over Daphne heeft Daphne van der Kroft bij Bits of Freedom gewerkt. De eerste periode werd gekenmerkt door de doorstart. Twee jaar later keerde zij terug als communicatiestrateeg, een rol die ze tot en met 2017 heeft vervuld. Momenteel werkt Daphne bij De Correspondent.

Lees hier het gesprek met Daphne
interview Douwe Schmidt

Douwe Schmidt, van Cryptoparty tot het Privacy Café

In 2009, het jaar van de heroprichting van Bits of Freedom, werkt Douwe Schmidt bij het Amsterdamse hostingbedrijf Greenhost, één van onze bedrijfssupporters. Hij maakt voor het eerst persoonlijk kennis met de organisatie wanneer GreenhostOntdek meer over Greenhost haar medewerkers een handje laat helpen bij een donateursdag van Bits of Freedom.

Lees hier het gesprek met Douwe
foto van Merel Koning

Merel Koning, over echte verandering, in technologie en mensenrechten

Merel Koning is senior beleidsmedewerker Tech and Human Rights bij Amnesty InternationalGa naar Amnesty International Nederland. In 2011 werkte ze bij Bits of Freedom voor haar masterscriptie Informatierecht aan een onderzoek rond privacy en opsporing. Die tijd bij Bits of Freedom heeft volgens Merel de toon gezet voor de rest van haar carrière.

Lees hier het gesprek met Merel

Roosje Klap

Roosje schakelt de expertise van Bits of Freedom in om aan online monopolies te ontsnappen.

Lees hier meer over Roosje & Bits of Freedom

Zaïre Krieger

Alles weten, alles leren: voor Zaïre Krieger is het internet eindeloos veel kansen.

Lees hier meer over Zaïre & Bits of Freedom

Ewald Ajaiso

Ewald Ajaiso biedt je tijdens onze Privacy Cafés concrete handvatten voor meer online privacy.

Lees hier meer over Ewald & Bits of Freedom

Axel Arnbak

Privacy is de moeder van alle grondrechten en als zuurstof voor het internet, aldus Axel.

Lees hier meer over Axel & Bits of Freedom

Doneer nu, en ontvang twee van deze patches..

.. of kies een T-shirt uit in onze webshop.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.