• Menu

0 recente resultaten

Datalek: Gegevens gepensioneerde KLPD’ers gelekt

Bits of Freedom heeft haar Zwartboek Datalekken opnieuw bijgewerkt. De gegevens van gepensioneerde KLPD’ers lagen op straat.

De site van de Vereninging van Gepesioneerden KLPD (VVG-KLPD) is lek. De gegevens waren toegankelijk via een SQL injectie. Het ging om onder andere bankrekeningnummers, telefoonnummers en wachtwoorden. De wachtwoorden waren zelfs leesbaar opgeslagen in de database. Een aanhanger van Anonymous die verantwoordelijk was voor deze hack heeft een deel van deze gegevens openbaar gemaakt.

Ook al bagatelliseerde de beheerder van de website de ernst van het lek, de website werd wel direct na de publicatie weggehaald. De beheerder liet ook weten al enkele weken op de hoogte te zijn. Voor het uitbuiten van het lek werd een 17-jarige scholier opgepakt.

Bits of Freedom houdt een Zwartboek Datalekken bij om aandacht te vragen voor een groeiend probleem: er wordt steeds meer informatie over ons opgeslagen, en het risico dat de verantwoordelijke de controle over de informatie verliest groeit daarmee ook. Bits of Freedom heeft tegelijkertijd een tekstvoorstel voor een wetsartikel geschreven dat beheerders van databanken verplicht om datalekken direct te melden. Zij heeft dat tekstvoorstel toegelicht in een position paper (PDF) (HTML).

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag