• Menu

0 recente resultaten

De week van podcast-analytics, CSS HEX-words en wifi-tracking op stations

Een stukje service van ons naar jou toe: mooie, ontroerende, zorgwekkende en/of hilarische linkjes over internetvrijheid die we deze week ontdekten en graag met je delen.

  • Ontwikkelingen in PodcastlandPodcasts, Analytics and Centralization: Apple kondigt nieuwe manieren om het luistergedrag van podcastluisteraars te analyseren. De makers van podcasts krijgen hiermee meer inzicht in de start- en stopmomenten van luisteraars. Dit artikel geeft meteen ook een mooi beeld van de ontwikkeling van podcasts door de jaren heen.
  • Spel(l)en met kleuren: De vraag welke Engelse woorden in CSS HEX een kleur opleveren wordt beantwoord op c0ffee.surge.sh#c0ffee is the color. Leuk om te kijken en nuttig voor het versturen van subliminal messages in het kleurenschema van je website.
  • Het Maluuba-team, onder leiding van Nederlandse wetenschapper Harm van Seijen, heeft met haar kunstmatige intelligentie de tot dusver voor onmogelijk gehouden Pac-Man high-score van 999.990 punten AI van team van Nederlandse wetenschapper krijgt highscore in Ms. Pac-Mangehaald. Wij zijn sinds kort meer van de pinball, maar dat terzijde.
  • De Autoriteit Persoonsgegevens gaat vragen stellenAutoriteit Persoonsgegevens gaat vragen stellen over wifi-tracking op NS-stations over de data die de NS verzamelt via wifi- en bluetooth-tracking op stations. Het wordt nu gebruikt om op een zestal drukke stations de drukte op de perrons te analyseren. Goed om te weten dat hier kritische vragen over gesteld worden, aangezien de verzamelde data vijf jaar bewaard wordt. Wil je niet meegeteld worden? Dan vindt de NS het je eigen verantwoordelijkheid om wifi en bluetooth uit te zetten.bluetooth en wifi tracking op stations
  • Eerder deze maand lekte een werknemer van de NSA documenten over Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen, en in enkele uren nadat nieuwsblad The Intercept hierover een artikel plaatste verscheen er al een arrestatiebevel voor de verantwoordelijke klokkenluider. Hoewel het lijkt alsof de NSA binnen slechts enkele uren de verantwoordelijke gevonden had, is het het waard om samen met beveiligingsonderzoeker the grugq even naar het hele proces te kijkenReal Talk on Reality: Leaking is High Risk. Conclusie: klokkenluiden is enorm risicovol en journalisten moeten meer doen om hun bronnen te beschermen. Het open nieuws project Source heeft instructiesProtecting Your Sources When Releasing Sensitive Documents over hoe je dit als nieuwsmedium beter kunt doen.
  • Tot slot: Ko van 't Hek was vorige week vrijdag te gast in onze web-in om te praten over digitale kunst, en daar kwam deze klassieker van Rafael Rozendaal voorbijTryingTrying.comĀ  (geluid aan!).

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag