• Menu

0 recente resultaten

We stellen je graag voor aan: Christina van Kuijck

Op dit moment doen twee stagiairs onderzoek bij ons. Vorige week ontmoette je al Bram de Vos, die de praktische aspecten van de nieuwe handhavingsbevoegdheden van het College bescherming persoonsgegevens bekijkt. Christina van Kuijck is met een heel ander onderwerp bezig, namelijk de wet op de geheime diensten. En zoals je hieronder kunt lezen, past dat helemaal bij haar.

ChristinaGrIk ben geïnteresseerd geraakt in digitale burgerrechten en veiligheid tijdens mijn studies Human Rights, Strafrecht en Military Strategic Studies. Hierbij heb ik veel geleerd op het internationale vlak, maar helaas niet op nationaal niveau. Het is interessant om te zien hoe digitale burgerrechten worden geïnterpreteerd vanuit verschillende invalshoeken, en de belangen die daarbij worden afgewogen. Dit is terug te zien in intelligence operations, maar ook in de thematiek cyberwarfare.

Doordat technologie snel verandert, moeten wetten aan de ene kant flexibel genoeg zijn om te kunnen meeveranderen, maar aan de andere kant ook voldoende bescherming bieden om grondrechten te waarborgen. Tijdens mijn stage bij Bits of Freedom ga ik me hier meer in verdiepen, door rechtsvergelijkend onderzoek te doen binnen de Europese Unie om te bezien of het conceptwetsvoorstel van de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten verbeterd kan worden. Ik krijg dan de gelegenheid om de theorie van mijn Masters toe te passen in de praktijk, en zo bij te dragen aan het leerstuk van veiligheid versus burgerrechten.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag