• Menu

0 recente resultaten

PvdD stelt vragen over IP-sleepnet Justitie

Thieme (PvdD) heeft naar aanleiding van de poging van Justitie om alle IP-adressen van lezers van de Culemborgse Courant te verzamelen, vragen gesteld aan de Minister van Justitie. Zij is van mening dat het veel te ver gaat om alle bezoekers van een website in een bepaalde periode als kennelijke potentiële verdachten aan te merken. Zij is ook van mening dat de bescherming van de privacy van burgers ernstig gevaar loopt wanneer media hun ip-adressen verplicht moeten opslaan en die zonder concrete verdenking zouden moeten afstaan aan politie/OM.

In het NRC Handelsblad gaf Justitie al toe dat zij het gewoon had geprobeerd, en dat ze na wat tegengas weer hebben ingebonden: “We hebben in eerste instantie gewoon om de gegevens gevraagd en kregen daarop een negatief antwoord. Daarna hebben we tevergeefs per vordering om de informatie gevraagd. We ondernemen geen verdere stappen.”

Afbeelding gebaseerd op foto van Stuart Herbert, “Fishing Nets”, gepubliceerd onder een Creative Commons Attribution-Non-Commercial-Share Alike 2.0 Generic-licentie.

Help mee en support ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.

Ik geef graag per maand

Ik geef graag een eenmalig bedrag