Veel kritiek en vragen over voorstel wet op geheime diensten: wat gaat de regering doen?

Vacature: Bits of Freedom zoekt een gedreven campaigner

Onze democratie beschermen doe je niet door haar af te breken

Voor het voeren van scherpe campagnes, mensen bewust maken van digitale rechten en het werven van nieuwe donateurs.

 

Wie zoeken wij?
Het belangrijkste is dat je achter onze doelstellingen staat en je wil inzetten om communicatievrijheid en privacy te verdedigen.

Je hebt aantoonbare ervaring met het zelfstandig organiseren van campagnes. Je bent slim en strategisch en kan een complex probleem versimpelen om zo bij een breder en diverser publiek de juiste snaar te raken. Je bent praktisch ingesteld en weet hoe, wanneer en waarom je bepaalde (online) middelen inzet. Je draait je hand niet om voor het organiseren van een evenement en je weet hoe je projecten gefinancierd krijgt. Je bent niet alleen uitstekend met tekst (het schrijven van nieuwsbrieven en redigeren van blogposts zullen onderdeel van je takenpakket zijn), maar kunt ook makkelijk met beeld omgaan. Je weet van aanpakken en bent initiatiefrijk. Omdat je in een klein team komt werken, spreekt het voor zich dat je goed kunt samenwerken. Verder is het belangrijk dat je pragmatisch en leergierig bent.

Waarom hebben we een campaigner nodig?
We willen nog bedrevener en succesvoller worden in het organiseren en uitvoeren van campagnes rondom onze thema’s. Jij gaat er als campaigner voor zorgen dat we naast onze ‘inside game’ vaker op een scherpe, opmerkelijke en effectieve wijze aandacht en actiebereidheid weten te genereren bij een groot publiek. Het lukt je om een vertaling te maken van de problematiek op onze thema’s naar een boodschap die ons publiek weet aan te spreken en te activeren.

We willen daarnaast in de komende jaren een verdere groei forceren van het aantal individuele donateurs, onze belangrijkste financiële steunpilaar. Jij krijgt de taak om door middel van campagnes ervoor te zorgen dat nog meer mensen die het werk van Bits of Freedom belangrijk vinden overgaan tot het doen van een donatie.

Wat bieden wij?
Bits of Freedom biedt je de unieke kans om te werken bij een jonge en onafhankelijke organisatie die belangrijk werk doet. We bieden je een inspirerende en uitdagende baan waarin jij je professionele grenzen kunt verleggen. Er is een hoge mate van vrijheid om Bits of Freedom mede vorm te geven, ruim baan voor eigen initiatieven en veel aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt de kans om een hoogwaardig netwerk op te bouwen en jezelf als expert op onze thema’s te profileren. Het salaris is conform inschaling bij de overheid. De functie is voor minimaal 32 uur in de week. Je werkt in principe op ons kantoor in Amsterdam.

Over Bits of Freedom en de procedure
Bits of Freedom verdedigt vrijheid en privacy op het internet. We zijn een kleine organisatie met grote ambities. We zetten ons in voor een open internet dat toegankelijk is voor iedereen, waar privé-communicatie privé blijft en waar iedereen informatie met elkaar kan blijven delen. We richten ons daarbij in eerste instantie op de situatie in Nederland, maar werken met name binnen Europa ook veel samen met andere organisaties die opkomen voor digitale rechten.

Ons team bestaat uit acht mensen, inclusief een directeur die de leiding heeft. Er is een vijfkoppig bestuur.

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Hans de Zwart: +31 6 2185 6845, hans.dezwart@bof.nl of Daphne van der Kroft: +31 6 4280 0968, daphne.vanderkroft@bof.nl. Je kunt een sollicitatiebrief met motivatie, CV en eventuele referenties mailen naar Hans de Zwart (via bovenstaand e-mailadres) vóór maandag 23 januari 2017. Je hoort uiterlijk vrijdag 27 januari of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.