Stel de AIVD doorbreekt versleuteling. Wat dan?

Word jij gastschrijver bij Bits of Freedom?

De Week

De site van Bits of Freedom is een belangrijk middel in ons werk voor internetvrijheid. Deze site wordt nu helemaal onder handen genomen, en daar hebben we onder andere nieuwe teksten voor nodig. De komende maanden kan jij gastschrijver zijn, waarbij je ons helpt met het schrijven en redigeren van teksten en blogposts voor de site. Dat is een geweldige manier om schrijfervaring op te doen, meer te leren over onze onderwerpen en bij te dragen aan ons werk. Staan op onze nieuwe site binnenkort jouw briljante bijdrages?

Over de site

Als vaste bezoeker ken je onze site natuurlijk. Maar kijk nog maar eens rond. We houden actuele ontwikkelingen bij rond internetvrijheid, duiden we het belang daarvan voor de Nederlandse internetgebruiker en geven we praktische tips.

Over jou

Wie zoeken we? Je hebt een passie voor internetvrijheid. Je bent nauwkeurig en betrouwbaar. En je hebt al enige schrijfervaring. Daarnaast vind je het leuk om onderzoek te doen en te schrijven over privacy en communicatievrijheid op internet. Gedurende drie maanden kun je een dag per week bij ons op kantoor, in Amsterdam, komen vrijwilligen.

Wat je kunt verwachten

Wat bieden we? Wij zullen je intensief begeleiden, zowel bij het schrijven als bij het doen van onderzoek. Zo leer je goed schrijven, krijg je een gevoel voor de actuele dynamiek en werk je op het snijvlak van communicatie, technologie, politiek en recht. Je schrijft de blogs onder je eigen naam, dus eeuwige roem zit ook in het pakket. Blogs van onze gastbloggers worden regelmatig overgenomen door andere websites en soms zelfs afgedrukt in tijdschriften.

Geïnteresseerd? Stuur een mailtje met een motivatie in 3 a 4 alinea’s, je CV en eventueel voorbeelden van je schrijfkunsten naar daphne.vanderkroft@bof.nl. Je hoort binnen twee weken of we je uitnodigen voor een gesprek.

 1. Mede-lander

  Ik ga proberen een privacy inbreuken lijstje te maken van een persoon die zijn laatste dagen op deze planeet doorbrengt.

  Op 3 dagen tijd zit je al in een 10 tal databases van zorg instellingen.

  Zou misschien een idee zijn als ik mijn data aan een ander kan aanleveren die dan het artikel schrijft, zodat er iemand is die onpartijdig en objectief de gegevens kan verwerken.

  Ik vloek nog al veel de laatste dagen.

  Van SMS-jes met medische gegevens, unencrypted emails, automatische telefoontjes, mensen worden tegenwoordig haast al geautomatiseerd richting crematorium gebracht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.