Ai Weiwei is Living in Our Future

Bits of Freedom zoekt een vaardige en gemotiveerde systeembeheerder [vacature] — Gesloten

De week in 347 woorden

Wie zoeken wij? Een ervaren, zelfstandige en gepassioneerde systeembeheerder. Je hebt uitstekende kennis van Ubuntu en moderne webserveromgevingen, waaronder in ieder geval nginx, apache en postfix. Je hebt tevens kennis van OpenVPN. Je hebt bijzondere kennis van beveiligingsapplicaties en -maatregelen en een gezonde mate van paranoia als het op security aankomt. Je hebt gemiddelde kennis van PHP en Django. Je hebt werkervaring in een professionele omgeving en bent in staat om technische oplossingen te bedenken waardoor we efficiënter kunnen werken. Je schept eer in je werk en hebt passie voor de onderwerpen waar Bits of Freedom zich voor inzet.

Update: Deze vacature is nu gesloten.

Wat zal je doen? Bits of Freedom’s technologische infrastructuur verder ontwikkelen, onderhouden en ondersteunen. Je zorgt ervoor dat alle systemen uitstekend werken en bij storing zo snel mogelijk weer draaien. Je ziet erop toe dat deze systemen betrouwbaar zijn en naadloos met elkaar werken. Je zal onderdelen van de technologische infrastructuur ontwerpen en implementeren, zoals het aanpassen van ons CRM-systeem en het uitbouwen van een ontwikkelomgeving voor vrijwilligers. Je zorgt ook dat de beveiliging van onze systemen optimaal is. Je ondersteunt tot slot de gebruikers van de systemen – vooral de Bits of Freedom-teamleden maar ook de vrijwilligers die hier gebruik van maken.

Je begeleidt een vaste groep vrijwillige systeembeheerders en benut de technologische expertise in het vrijwilligersnetwerk van Bits of Freedom. Vooral bij het ontwikkelen zal een beroep op je programmeerskills worden gedaan: denk aan programmeerklussen aan de website of applicaties voor intern gebruik. Het is daarnaast niet uitgesloten dat je ontwikkelaars begeleidt bij de ontwikkeling van applicaties en websites in opdracht van Bits of Freedom.

De belangrijkste onderdelen van Bits of Freedom’s infrastructuur zijn de webserver- en ontwikkelomgeving, een intranet dat toegankelijk is via VPN, backupservers en kantoorlaptops. De webservers draaien op Ubuntu met onder meer nginx, apache2 en postfix. Onze site is gebouwd op WordPress. We ontwikkelen onze software in PHP en Python/Django. We hebben een aantal mailinglijsten die draaien op Mailman. Onze laptops draaien op (X)Ubuntu.

Wat bieden wij? Bits of Freedom bied je de unieke kans om te werken bij een jonge organisatie met grote ambities, die belangrijk werk doet. Omdat de infrastructuur nog niet af is, is er ruimte om onderdelen zelf te ontwerpen en te implementeren. Het salaris is conform overheidsschalen. De aanstelling is parttime (16-20 uur per week) en in beginsel voor één jaar met een mogelijkheid voor verlenging. Er zijn, afhankelijk van jouw profiel en indien nodig, organisaties die graag ook een parttime baan sysadmin baan aanbieden (samen dan fulltime). Het werk vindt plaats bij ons op kantoor in Amsterdam.

Over Bits of Freedom en de procedure De stichting Bits of Freedom verdedigt digitale burgerrechten. Het bureau bestaat uit acht mensen en staat onder leiding van Hans de Zwart. Het bestuur wordt gevormd door Joris van Hoboken (New York University), Karianne Thomas (Novamedia), Lonneke van der Velden (Universiteit van Amsterdam) en Remmelt Vetkamp (Nyenrode Business Universiteit).

Voor vragen over de functie kan je contact opnemen met Hans de Zwart: +31 6 2185 6845, hans.dezwart@bof.nl of Rejo Zenger: +31 6 3964 2738, rejo.zenger@bof.nl. Gelieve een sollicitatiebrief met motivatie, CV en eventueel referenties te mailen aan Hans de Zwart (naar bovenstaand e-mailadres) vóór maandag 19 januari 2015. Je hoort uiterlijk woensdag 21 januari 2015 of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.

 1. Jan

  Ik heb met veel interesse jullie vacature bekeken.
  Ik begrijp zelf alleen niet waarom jullie zo’n voorkeur hebben voor (X)Ubuntu.
  Ubuntu en privacy is net zoiets als in de auto stappen wanneer je gedronken hebt.
  Neem dan gewoon Debian. Is in de praktijk net zo eenvoudig, en je sluit de luistervinken van Canonical buiten.

  • MartijnH

   Beste Jan, waarschijnlijk doel je op de ‘shopping lens’ integratie in Ubuntu’s Unity dashboard. Niet alleen is die optioneel en eenvoudig uit te schakelen, waardoor je auto-vergelijking enigszins mank gaat, maar dat soort integraties zijn bijv. niet aanwezig in Ubuntu Server. Ubuntu is een zeer geschikt platform voor servers en desktops, vergelijkbaar met Debian maar met modernere packages en een snellere release-cycle. Wij zetten het bij mijn huidige werkgever met veel plezier in.

   Ik neem aan dat BoF zich bewust is van de mogelijkheid dit soort opties uit te schakelen. Daarnaast omvat vrijheid natuurlijk ook de mogelijkheid wél te kiezen voor die integratie als je dat wilt.

 2. Eric

  Mwoeah, niet helemaal met Jan eens.
  Ubuntu deelt veel uit de Debian basis voornamelijk de inrichting maar voor ontwikkeling wil je vaak de laatste versie van packages hebben om nieuwe functies aan te kunnen spreken.

  Ubuntu LTS icm met goede security packages en wat meer onderhoud (meer up-to-date houden) kost meer werk maar is goed secure te houden / maken.
  Je kan ook BSD draaien om nog meer “veiligheid” gevoel te hebben maar de basis is het systeem goed up to date houden juiste tools gebruiken, goede stable proxy en firewall en mee lopen met security patches.

 3. J. Foxx

  Ook ik heb met veel interesse jullie vacature gekeken. Ik heb veel verstand van Django. De Unchained versie heb ik zeker vier keer gekeken. Het is spijtig hoe er destijds is omgegaan met de slavernij.

  Ik zou dan ook graag op gesprek willen komen. Wellicht kunnen we onze opvattingen over de film met elkaar wisselen.

 4. J. Foxx

  Blijkbaar bedoelen jullie een hele andere Django. Mijn excuses! Beschouw beide berichten als niet verzonden. Ze kunnen dan ook verwijderd worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Help mee en steun ons

Door mijn bijdrage ondersteun ik Bits of Freedom, dat kan maandelijks of eenmalig.